Luuta ja nahkaa

“Minä lupaan, etten pudota 
lupaan, etten päästä irti 
ennenkuin ollaan 
tarpeeksi matalalla” 

Luuta ja nahkaa on jo Pilvet ovat valtameriä -levyn ensimmäisistä jälkimainingeista lähtien ollut johtotähti tulevalle levylle. Syntyessään tämä laulu oli se, jonka jokainen juuri levyn purkittanut lauluntekijä varmasti toivoo löytävänsä: laulu, joka kertoo sen, että tulee olemaan vielä seuraava levy. 

Ensimmäistä singleä tältä tulevalta levyltä valitessa ei juuri tarvinnut miettiä. Se oli valinnut itse itsensä jo kauan aikaa sitten. 

Luuta ja nahkaa ei välttämättä ensi kuulemalta ole kaikista valoisin alkutalven julkaisu: se on laulu luovuttamisen hetkestä, tunnustus omien voimien riittämättömyydestä. Samaan aikaan, ainakin minulle, tekijälle, on tässä laulussa hurjasti voimaa. 

Ilman sitä, että osaamme hellittää, ei minkään pitkän matkan ylittäminen ole mahdollista. Rinkka pitää uskaltaa tipauttaa maahan, uupuneiden lihasten täytyy päästää irti ja rentoutua ja meidän on pakko osata välillä kävellä pois huoneesta, kääntää hetkeksi selkämme muille kuin itsellemme ja vetää syvään, syvään henkeä. Antaa akun täyttyä hetkeksi ennen kuin taas pyrimme antamaan toiselle. 

“Jaksaa, jaksaa” -kulttuurin keskellä uskon vahvasti siihen syvään viisauteen, rohkeuteen ja voimaan joka piilee lauseessa: “Juuri nyt en vain kykene”.

Luuta ja nahkaa julkaistaan 13.2.2019. 

 

Leave a comment

Add comment