Olohuonekiertue

OLOHUONEKIERTUE 3.0 
KEVÄÄLLÄ 2019. 

Vapaana olevat viikonloppuillat: 

la 06.04. 
pe 12.04, la 13.04. 
pe 19.04, la 20.04 
la 27.04. 
pe 3.05 
pe 10.05.. la 11.05 
pe 17.05, la 18.05 
la 25.05

Syksyllä 2017 lähdin ensimmäiselle Olohuonekiertueelle. Pakkasin pianoni ja pienen äänentoistoni tuolloin vielä hyvin pieneen autooni,  ja lähdin matkaan löytääkseni mallin, jolla musiikkia voisi jakaa uudella tavalla. 

Olin jokseenkin kyllästynyt soittamaan kuppilan, kahvilan tai nakkikioskin (eikun ihan oikeasti - nakkikioskin) nurkassa enemmän tai vähemmän erillään yleisöstä. Silloin tällöin olin saattanut kokea sen ihmeellisen hetken, jossa koko huone laskeutuu musiikin myötä ihan vaan tähän. Jolloin yht'äkkiä olimmekin vähän enemmän levossa, koko kööri. Ja sitten kävi ovi tai kahvikone tai joku päräytti karaokelaitteet päälle, ja tuo hetki katosi. 

Mutta minä olin noille maagisille hetkille ahnas.
Halusin niitä enemmän. 

 Muistan vieläkin illan ensimmäisen olohuonekonsertin jälkeen. Muistan miten tuijotin eteenpäin parkkeeratussa autossani, silmät suurina, todeten itselleni: "Tämähän toimii". Olin ajanut autolla tuntemattoman ihmisen pihaan, vallannut nurkan heidän olohuoneestaan, ja kokenut reilun tunnin aikana jotain sellaista, mitä koko esiintyvän lauluntekijän urallani olin toki toivonut, mutten aivan tiennyt mahdolliseksi: 

Sen, miten musiikki tuo meitä ihmisiä yhteen,
miten laulut avautuvat aivan uudella tavalla kun niiden ympärillä on tilaa ja rauhaa aidosti kuunnella ja vastaanottaa.

Ja sen, miten illan myötä huomaamme katsovamme toinen toisiamme huomaten, että vaikka ulkoisesti elämämme ja kokemuksemme saattaisivat näyttää kovinkin erilaisilta, on niin moni ydinasia yhteinen meistä ihan kaikille. 

Olen koulutukseltani psykologi. Olen tehnyt paljon työtä ja pohtinut loputtomasti sitä, mikä auttaa meitä ihmisiä voimaan paremmin, löytämään sisältämme enemmän rauhaa, eheytymistä, toivoa, voimaa. 

Nykyään uskon neljän asiaan jykevän vahvasti: 
Tilaan, tarinoihin, yhdessäoloon ja musiikkiin.
Ei ole vahinko, vaikkei ollut myöskään tietoinen suunnitelma, että Olohuonekonsertti on juuri näiden ainesten kudelma . 

"Kyllä oli niin tarpeellinen pysähdyksen ja läsnäolon hetki! Tunnelma oli jotain aivan taianomaista..." 

"Kiitos Alma niin koskettavasta ja kauniista konsertista ja siitä, että muistutit minua kohtaamisen tärkeydestä 😍Välillä sen unohtaa kun menee tukka putkella..." 

"Tämä oli kauneinta mitä olen hetkeen kokenut ❤ Oli ihanaa olla kuuntelemassa. Kiitos!"


Käytännössä Olohuonekonsertti syntyy näin: 

1) Laitat minulle sähköpostia kiinnostuksestasi ja etsimme yhdessä molemmille sopivan konserttipäivämäärän. 

3) Kutsut paikalle joukon ystäviäsi/tuttaviasi, joita tällainen ilta saattaisi kiinnostaa. 

Lähetän omalta osaltani tueksesi esittelytekstin, jonka avulla sinun on helpompi kertoa siitä, mistä tässä illassa ja musiikissa on kyse. 

5) Osallistujien maksimimäärän päätät sinä, vaan kiertueen kestävyyden kannalta tärkeää  olisi, että paikalla olisi minimissään noin 10 henkeä (minun ja sinun lisäksi :)) 

6) Halutessasi voit luoda tästä illasta kutsutilaisuuden tarjoiluineen tai nyyttäri-illan herkkuineen, tai tarjota osallistujille ainoastaan tyynyn yms. alustan lattialla istumista varten.

Sinä päätät millaisilla puitteilla ilta toteutuu. Mitään paineita ei ole. Minimissään kaikilla on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen istumapaikka. 

Autan sinua tarvittaessa sähköpostitse ja/tai puhelimitse kaikkien käytännönjärjestelyjen miettimisessä ja toteuttamisessa. 

7) Ajan paikalle, tuon mukanani pianoni, pienen äänentoistoni sekä nipullisen lauluja. 
Puhun musiikista, vähän ihmisyydestä, jonkin verran rakkaudesta. 

Kerron ja jaan näiden laulujen kautta oman elämäni tositarinat, ne, jotka kaikkien elämän tosimpien tarinoiden lailla, ovat lopulta meille kaikille aika lailla yhteisiä. 

8) Vietämme illan musiikista nauttien, tätä yhteistä elämää yhden arjesta otetun aikalisän verran jakaen ja ehkä (ehkä toivottavasti) jotain oleellista sisälläpäin hitusen liikauttaen. 

9) Illan lopussa pyydän sinua laittamaan kiertämään hatun/kupin/maljakon  vapaaehtoisen, vapaasti valittavan suuruisen osallistumismaksun keräämiseksi.

Tämän keräysken avulla katan matkakuluni ja mahdollistan tämän musiikin tekemistä ja jakamista myös jatkossa. Tuon mukanani myös levyjäni myytäväksi, yhtälailla musiikkini tueksi. 

Lähtisitkö luomaan tällaista iltaa kanssani yhdessä? 

Laita minulle viestiä tämän linkin kautta - 
kysy, mikäli joku jäi mietityttämään, pohdi, mikäli joku jäi arvelluttamaan – mietitään yhdessä mahdollisuuksia ja käytänteitä :) 
 

Lue UKK - eli Useimmin Kysytyt Kysymykset Olohuonekiertueesta täältä.

Lue UKK - eli Useimmin Kysytyt Kysymykset Olohuonekiertueesta täältä.

Lue Voima-lehden juttu olohuonekiertueesta täällä. 

 

OTA YHTEYTTÄ  JA SOVITAAN KONSERTTI SINUN OLOHUONEESEESI