Olohuonekiertue


OLOHUONEKIERTUE ON TOISTAISEKSI TAUOLLA. PALAAMME ASIAAN KUN YHTEINEN HORISONTTIMME ON TAAS SEN VERRAN SELKEÄMPI <3 

Lue Voima-lehden juttu olohuonekiertueesta täällä.

 

"Kyllä oli niin tarpeellinen pysähdyksen ja läsnäolon hetki! Tunnelma oli jotain aivan taianomaista..."  

"Kiitos Alma niin koskettavasta ja kauniista konsertista ja siitä, että muistutit minua kohtaamisen tärkeydestä. Välillä sen unohtaa kun menee tukka putkella..."  

"Tämä oli kauneinta mitä olen hetkeen kokenut. Oli ihanaa olla kuuntelemassa. Kiitos!"

Muistan vieläkin myöhäisillan ensimmäisen olohuonekonsertin jälkeen. Muistan, miten tuijotin eteenpäin parkkeeratussa autossani, silmät suurina, todeten itselleni: "Tämä. Tämä on oikein. Tämä on sitä, mitä tämän musiikin kanssa kuuluu tehdä. On aina kuulunut tehdä."

Olin ajanut autolla tuntemattoman ihmisen pihaan, vallannut nurkan heidän olohuoneestaan ja kokenut koko illan ajan  jotain sellaista, mitä koko esiintyvän lauluntekijän urallani olin nähnyt aiemmin vain vilauksia:

Sen, miten laulut avautuvat aivan uudella tavalla kun niiden ympärillä on tilaa ja rauhaa. Sen, miten musiikki tuo meitä ihmisiä yhteen, kun ympäristö tarjoaa mahdollisuuden todella pysähtyä, kuunnella ja vastaanottaa.
 

"Kyllä oli niin tarpeellinen pysähdyksen ja läsnäolon hetki! Tunnelma oli jotain aivan taianomaista..." 

"Kiitos Alma niin koskettavasta ja kauniista konsertista ja siitä, että muistutit minua kohtaamisen tärkeydestä 😍Välillä sen unohtaa kun menee tukka putkella..." 

"Tämä oli kauneinta mitä olen hetkeen kokenut ❤ Oli ihanaa olla kuuntelemassa. Kiitos!"


Käytännössä Olohuonekonsertti syntyy näin: 

1) Laitat minulle sähköpostia kiinnostuksestasi ja etsimme yhdessä molemmille sopivan konserttipäivämäärän. 

3) Kutsut paikalle joukon ystäviäsi/tuttaviasi, joita tällainen ilta saattaisi kiinnostaa. 

Lähetän omalta osaltani tueksesi esittelytekstin, jonka avulla sinun on helpompi kertoa siitä, mistä tässä illassa ja musiikissa on kyse. 

5) Osallistujien maksimimäärän päätät sinä, vaan kiertueen kestävyyden kannalta tärkeää  olisi, että paikalla olisi minimissään noin 10 henkeä (minun ja sinun lisäksi :)) 

6) Halutessasi voit luoda tästä illasta kutsutilaisuuden tarjoiluineen tai nyyttäri-illan herkkuineen, tai tarjota osallistujille ainoastaan tyynyn yms. alustan lattialla istumista varten.

Sinä päätät millaisilla puitteilla ilta toteutuu. Mitään paineita ei ole. Minimissään kaikilla on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen istumapaikka. 

Autan sinua tarvittaessa sähköpostitse ja/tai puhelimitse kaikkien käytännönjärjestelyjen miettimisessä ja toteuttamisessa. 

7) Ajan paikalle, tuon mukanani pianoni, pienen äänentoistoni sekä nipullisen lauluja. 
Puhun musiikista, vähän ihmisyydestä, jonkin verran rakkaudesta. 

Kerron ja jaan näiden laulujen kautta oman elämäni tositarinat, ne, jotka kaikkien elämän tosimpien tarinoiden lailla, ovat lopulta meille kaikille aika lailla yhteisiä. 

8) Vietämme illan musiikista nauttien, tätä yhteistä elämää yhden arjesta otetun aikalisän verran jakaen ja ehkä (ehkä toivottavasti) jotain oleellista sisälläpäin hitusen liikauttaen. 

9) Illan lopussa pyydän sinua laittamaan kiertämään hatun/kupin/maljakon  vapaaehtoisen, vapaasti valittavan suuruisen osallistumismaksun keräämiseksi. 

Tämän keräysken avulla katan matkakuluni ja mahdollistan tämän musiikin tekemistä ja jakamista myös jatkossa. Tuon mukanani myös levyjäni myytäväksi, yhtälailla musiikkini tueksi. 

Osallistumismaksun suuruus on, kuten yllä mainittu, jokaisen oman kykynsä ja tilanteensa mukaan, mutta tälle on suositussumma:  10-15 € ja tästä ylöspäin :) 

Lähtisitkö luomaan tällaista iltaa kanssani yhdessä? 

Laita minulle viestiä tämän linkin tai viereisen yhteenotto kaavakkeen kautta.

Kysy, mikäli joku jäi mietityttämään,
pohdi, mikäli joku jäi arvelluttamaan – mietitään yhdessä mahdollisuuksia ja käytänteitä :)