PÄÄSET AJANVARAUSKALENTERIIN TÄSTÄ
(Vaan luethan ensin ainakin tarkennukset sivun lopusta) 

Julkaisin 14.3.2020 Instagramissa ilmoituksen ajanvarauskalenterini avaamisesta näiden verkkosivujen kautta, sekä siitä, että tulen lisäämään tänne viikottain ilmaisia myös ilmaisia puhelimitse toteutuvia keskustetukiluaikoja .  

Ilmoituksessa kirjoitin myös seuraavasti:  

"Satun olemaan hemmetin hyvä tässä toisessa työssäni selkeyden edistäjänä, rauhan vahvistajana, haastavassa hetkessä kanssakulkija. Minulla on mitä antaa. Sen laitan nyt jakoon. " 

Tuo ei ollut ihan kovin naisellisen vaatimatonta, mutta se on  totta. Olen työskennellyt monelaisten elämän haasteiden ja repivien hetkien kanssa painivien asiakkaiden tukena yli 10 vuotta.Olen paininut, enemmän ja vähemmän (mutta lopulta kuitenkin enemmän) itseaiheutetusti, oman osani myös itse. .

Valmistuin psykologiksi Tampereen yliopistosta 2013.
Perustin oman toiminimeni tuolloin erityisesti syömishäiriöstä toipuvien asiakkaiden ja heidän perheidensä kanssa työskennelläkseni vuonna 2010. Vuonna 2012 kävin täydennyskoulutuksen luovien menetelmien käytöstä asiakastyössä eritoten surun ja menetyksen käsittelyssä, vuonna 2019 suoritin tanssi- ja liiketerapian perusopinnot. 

Olen saanut tehdä työurani aikana työtä yksityisen - jo tähänkin asti pääosin puhelimitse/verkkoyhteyksien kautta  toteutuvan -  vastaanottoni lisäksi jykevästi mm.  kuntoutuksen kentällä,  jossa asiakkaiden kanssa käsiteltävät teemat ja elämän haastekohdat ovat aikalailla niin laajoja kuin on tämä ihmisen elämän kirjo kaikkinensa.          

Olen oppinut paljon työssäni ja tähän liittyvässä jatkuvassa opiskelussani: 
 tietoa, tuntemusta, menetelmiä, mutta tärkeimpänä tämän: 

Kallein kaikista psykologin työkaluista on läsnäolo. 

Toiset meistä osaavat korjata rikkoutuneen moottorin, toiset osaavat ravita ihmisiä ympärillä ruuanlaitollaan. Toisilla on kyky maalata taideteoksia, jotka nostavat meidät kaiken maailman pölyn ja hälyn yläpuolelle.
Myötä työn, kokemuksen sekä jonkun sellaisen,
joka sattuu olemaan ihmisessä ominaista, minulla on kyky olla läsnä, sinulle.
Me kaikki tarvitsemme jossain elämämme hetkessä sitä, että joku on täysin läsnä, meille. 

KEVÄÄLLÄ 2020 ajanvarauskalenterissani on viikottain varattavissa ilmaisia keskusteluaikoja kenelle tahansa, joka kokee, että tarvitsee elämässään juuri nyt tukea, vahvistusta, selkeyttä, ymmärrystä, rauhaa.

Olen tavattavissa tukeakseni sinua tämän hetkiseen maailman tilanteeseen (epidemia, jonka nimeä ei tarvitse mainita) liittyvää ahdistuksen, pelon ja epävarmuuden käsittelyssä, mutta voimme myös keskustella mistä tahansa sinua haastavasta, painavasta tai mietityttävästä teemasta. Ilmankin (epidemiaa jonka nimeä ei tarvitse mainita) elämämme oli - ja on - täynnä pieniä ja suuria ihmismieltä ja sydäntä haastavia.*

On ihmeellistä, miten paljon voi auttaa se, että saa tunnin verran jakaa näitä, sensuuritta, neutraalin ja ehdoitta sinun puolellasi olevan toisen kanssa. Minä olen täällä sitä varten. 

*Tähän joukkoon kuuluvat myös  mielenterveydemme järkkymiseen liittyvät kysymykset eritoten masennuksen, kroonisesta ahdistuksen tai syömishäirön muodossa. Voin tarjota sinulle ensi- ja lisätukea juuri tässä hetkessä, mutta ilmaisten aikojen muodossa pitkällisempi hoitosuhde ei ole mahdollinen. (Työskentelen pienen asiakasmäärän kanssa myös maksullisesti pidempiä jaksoja, tästä on toki mahdollista keskustella).

Mikäli kuitenkin kärsit tai epäilet kärsiväsi muista kuin yllämainituista mielenterveyden häiriöstä, kuten psykoosin, psykoottisen oireyhtymän tai skitsofreenian oireista, ei oma kokemukseni ole sinun tukemiseksesi riittävä. Haethan tällöin rohkeasti apua oman terveysasemasi kautta.  

PÄÄSET AJANVARAUSKALENTERIIN TÄSTÄ

Kysymyksiä? Ota minuun yhteteyttä tämän linkin kautta